Kapteenin logi

Yksi vuoden 2022 itselleni tekemistä lupauksista on alkaa pitämään julkista päiväkirjaa omilla verkkosivuillani. Jostain kumman syystä olen kuitenkin prokrastinoinut kirjoittamisen aloittamista jo kuukausi kaupalla. Vuosi on siis lähes puolessa välissä ja tekstien määrä on tätä kirjoitusta ennen pyöreä nolla.

Mutta tässä sitä nyt ollaan. Terve. Lokiteksti nro. 1.

Captains log: ”What the hell is going on in here?”

Heräsin tänään kello 05. Niinkuin herään joka arkipäivä. Edellisen illan Suomi-Ruotsi -ottelu jääkiekon MM-turnauksessa painaa hieman raajoja, mutta ei niin paljoa kuin oletin. Väsymys ja sitä vastaan taisteleminen on muutenkin minulle arkipäivää, joten osaan asennoitua päivän tekemisiin matalahkosta energiatasosta huolimatta niiden vaatimalla tavalla.

Koiran kanssa lenkille, pyörän selkään ja töihin. Perus rutiinit.

Koiraa lenkkeilyttäessä törmäsin ystävään jonka aviomies menehtyi viime sunnuntaina. Nuorehko perusterve kaveri, kuusissakymmenissä. Yllättävä päätepysäkki elämän junalinjalla. Kyselin tietysti, että miten jaksaa ja patistin laittamaan viestiä jos tarvitsee ihan mitä tahansa. En viljellyt ympäristööni pelkkää sanahelinää vaan olin tosissani. Lupasi laittaa. Toivotettiin heipat ja lähdettiin jatkamaan matkaa, molemmat omiin suuntiin.

Tämä kohtaaminen sai jälleen kerran miettimään elämän haurautta, yllätyksellisyyttä ja omaa päivittäistä ”elä hetkessä” mentaliteettia. Sitä kun ei tavallaan ole. Elämä tuo asioita eteeni ja vie ne pois omalla valitsemallaan tahdilla. Itse en vielä tähän ikään (tänä vuonna 37) mennessä ole oppinut tekemään mitään suunnitelmia, olivat ne sitten lyhyen tai pitkän tähtäimen sellaisia. Toki tulevan, parin viikon kuluttua alkavan kesäloman suunnitelmat on lyöty kirjoihin, kansiin ja kalenteriin, mutta sen edemmäs en ole asioita miettinyt. Toisaalta taas en ole kokenut tarvettakaan suunnitella asioita sen pidemmälle. Ehkä tämä sitten on juuri sitä ”elä hetkessä” -asennetta? Katsotaan mitä eteen tulee ja keskitytään sitten siihen. Yksi asia kerrallaan.

Kesäloma, olet tervetullut

Ne mainitut kesälomasuunnitelmat kattavat kolme viikkoa pelkkää päivittäistä olemista ja tekemättömyyttä ja yhden viikon aikana tehtävän autoreissun Norjaan. Nuo ensimmäiset kolme viikkoa mennään päivittäisellä ”teen sitä mikä tuntuu hyvältä” -ohjelmalla. Näin minä toimin, en tee mitään ellei ole pakko ja nautin toimettomuudesta enkä ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka aikatauluttavat lomansa minuutin tarkkuudella. Se en ole minä ja pelkkä ajatus tuollaisesta ahdistaa. En siis sano, että tuo Norjan matkakaan on millään tavalla pakollinen, vaan teen sen puhtaasti halusta nähdä tuon valtion rajojen sisäpuolta. Minä, vaimo, koira ja isäni. Hyvä tulee.

Tuleva kesäloma on muutenkin aivan ehdottoman tervetullut. Vaikka fyysisesti kroppa tuntuu kestävän tällä hetkellä aivan äärihyvin, niin olen henkisesti aika lopussa. Akkujen lataaminen on paikallaan.

Takaisin tähän päivään

Lähetys alkoi kello 07, niin kuin se aina tekee. Koko setti oli sen verta hyvin valmisteltu edellisenä päivänä, että ei tarvinnut muuta kuin tehdä. Muutamia haasteita ja muuttujia tämänkin aamuiseen radiolähetykseen toki sisältyi, mutta näidenkin kanssa pätee elämään omaksumani ohjenuora: ”Ei se oo ku tekee.”

Stressittömästi, rauhassa ja parhaalla mahdollisella panoksella. Mitään ei säästellä. Hyvä siitä tulee.

Tänään lähden työpaikalta kello 12. Työt jatkuvat toki jatkuvasti läpi päivän matalammalla intensiteetillä. Ajatustyötä. Iso osa radiojuontajan toimenkuvaa. Eivät ne puheenaiheet tyhjästä synny.

Kotona syön ja käytän koiran lenkillä. Sitten suunnitelmissa on istahtaa sohvalle ja katsoa viime vuonna julkaistu Resident Evil: Welcome to Raccoon City -elokuva. Olen pelisarjan suuri fani ja tuon jenkkileffan saatavuus Eurooppaan on ollut kiven alla. Elokuvateattereihin se ei saapunut ja striimipalveluista sitä ei löytynyt ennen kuin vasta nyt. Käsittääkseni tuo elokuva on vähän vähemmän kehuttu tapaus, mutta sillä ei ole väliä. Luon itse oman mielipiteeni.

Illalla suunnittelen striimaavani Resident Evil 0 -peliä Twitchiin perustamallemme REMansion -kanavalle.

Siinäpä se päivä sitten onkin. Paketissa.


Kuuntelen:

Katselen:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top