Superurheiluviikonloppu

Heräsin tänään kello 5, kuten joka arkiaamu. Menin edellisenä iltana aikaisin nukkumaan ja nukuin totaalisessa tiedottomuudessa. En herännyt kertaakaan yön aikana, mikä on oikeastaan minulle aika epätavallista. Tästä huolimatta aivotoiminnan käynnistäminen oli aamulla varsin haastavaa, eikä kovalevy pyörähtänyt täyteen vauhtiinsa ennen kuin pyöräillessäni töihin.

Työpäivä itsessään oli varsin arkinen. Niin sanottu perus aamu. Oli ilo avata kuulijoiden aamu auringon lipuessa horisontin ylle täydellä tehollaan loistaen. Tykkään näistä hitaista, kesäisistä aamuista. Sain pienistä teknisistä ongelmista huolimatta päivän pakettiin ajoissa. Kaupasta kanaa ja pastaa. Kotiin kokkaamaan ja päikkäreille.

Eilen katsottu Resident Evil: Welcome to Raccoon City oli parilla sanalla sanoen huono elokuva. Yhdellä sanalla paska. Liikaa pieniä merkityksettömiä referenssejä ja ”faneille” tarjottua nippeliä, mutta itse hahmot olivat kaikkea muuta kuin pelisarjan peilikuvansa. Sen enempää elokuvaa spoilaamatta, voin suositella sitä lähinnä en kenellekään. Siinäpä se elokuva-arvostelu. Olkaa hyvät vain.

Superurheiluviikonloppu

Tänä viikonloppuna vietetään todellista urheilun superviikonloppua. Tätä kirjoittaessa käynnissä ovat F1 Espanjan GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset. Toiset vapaat ovat myöhemmin tänään, huomenna kolmannet ja aika-ajot. GP:n paikka on sitten sunnuntaina.

Olen hurahtanut tällä kaudella formuloihin ihan totaalisesti. Aiemmin katsoin sivusilmällä tuloksia, mutta annettuani lajille mahdollisuuden huomasin sen vanginneen huomioni täysin. Olen katsonut tällä kaudella jokaiset harjoitukset ja kisat tähän mennessä ja huomannut tuntevani viikon varrella suurta iloa kun tiedän F1 viikonlopun taas lähestyvän. Hienoa, että olen löytänyt urheilusta jälleen uuden, kiinnostavan puolen.

Pian starttaa myös Suomen ja Iso-Britannian välinen MM-jääkiekko-ottelu. Lauantaina puolestaan pelataan Itävalta-Suomi mittelö. Vielä viime viikolla puntaroin tarkasti mielessäni kysymystä: Kiinnostaako lätkä minua enää pätkääkään? Löydänkö itsestäni leijonafanin? Löysin, heti ensimmäisessä ottelussa Norjaa vastaan. Ajatus siitä, että Suomi voittaisi samana vuonna historiallisesti Olympia- ja MM-kultaa tuntuu huikealta. Pitkässä kuusessahan se on, mutta täysin mahdollista.

Valioliigamestaruus punaiset vs. siniset

Viikonlopun päättää sunnuntaina kello 18 starttaava Englannin Valioliigan päätöskierros. Kannattamani seura Liverpool kohtaa Wolverhamptonin ja sarjaa ainoastaan pisteen päässä punaisista johtava Manchester Cityn siniset kamppailee Aston Villaa vastaan. Vaatisi Liverpoolin voittoa ja Manchester Cityn tasapeliä, että Pool veisi mestaruuden. Jos molemmat voittavat niin City voittaa taas pisteen erolla.

Valitettavasti siis Liverpoolin neljän pokaalin unelmakausi ei ole pelkästään joukkueen omissa käsissä. Hanskassa on jo Carabao Cupin ja FA Cupin voitot, mutta Valioliigamestaruus ja Mestarien Liigan voitto antavat vielä odottaa itseään. Kaikki sormet ja varpaat ovat siis ristissä, että Manchester City kusee homman jollakin tavalla ja, että Aston Villa onnistuu kaatamaan sinisen jättiläisen.

Sunnuntaina sitten syödään niitä kynsiä. Vaikka eipä niitä enää muutenkaan ole kuin nysät jäljellä.

Tämä merkintä kirjoitettiin muuten kokonaan puhelimella, joten antakaa anteeksi kirjoitusvirheet.

Kuuntelen: May Day -podcastin jakso Kaasuvuoto Bhopalin kaupungissa (PodMe)

Katselen: Suomi vs. Iso-Britannia (MTV3)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *