Viikon huomionviejät – Nörtimmät ja normimmat

Tämä on lyhyt postaus asioista, jotka ovat tällä viikolla vieneet huomioni. Lyhyet selitykset mukana.

  • Java Spring Boot – Olen koodannut meidän ryhmän kouluprojektin backendiä Spring Boot -kirjastoa käyttäen. En välttämättä ole siihen kovinkaan ihastunut, mutta hoitaa hommansa.
  • React JS – Olen koodannut meidän ryhmän kouluprojektin frontendiä Reactia käyttäen. Näppärää ja mukavaa puuhaa.
  • Miniflux – Minimalistinen RSS-lukija. Juuri se mitä olen etsinyt jo pitkään. Listaa uutiset, ei muuta. Jos haluaa katsella yksinkertaista listausta haluamistaan uutisista (joita on mukava seurata RSS-syötteen kautta) niin täydellinen appi. Voi hostata itse, mutta kehittäjän hostaama versio maksaa huimat 15 dollaria vuodessa joten laitoin sen tukeakseni kehitystä.
  • Flux News – Aiemmin mainitun Minifluxin frontend. Kätevä appi puhelimelle, listaa RSS-feedeistä poimitut linkit nätisti (mutta kevyesti) ja kätevästi. Pientä bugia mukana, mutta kehittäjä vastaa pikaisesti issueihin githubissa. Kelpo tyyppi.
  • Diablo IV – Peli julkaistiin vihdoinkin Xbox Game Passissa, joten olemme pelanneet sitä jonkin verran vaimoni kanssa. Näppärä pelata yhdessä kun toinen voi pelata PC:llä ja toinen konsolilla. 5/5 yhteispeli.
  • Final Fantasy XIV – Laitoin pitkästä aikaa peliaikaa Final Fantasy XIV Onlineen. Tykkään kovasti. Peli jonka pariin on helppo palata tauonkin jälkeen. En ole edes pelannut tätä koskaan ”läpi”, vaan lisäosia on pelattavana vielä useita. Pikkuhiljaa pelaten tämä maistuu minulle kuitenkin parhaiten.
  • Kärppien ja Pelicansin välieräsarja – Kärpät alisuorittaa, todella nihkeää tekemistä. En ole tyytyväinen, mutta ei ole moni muukaan.
  • RadioGaala – Helsingissä järjestettiin perinteinen RadioGaala. Olimme ehdolla vuoden paikallisradioksi, mutta odotusten mukaisesti emme voittaneet. Kanavamme ehti olla viime vuonna olemassa kaksi kuukautta (marras-joulukuu) ja ihmettelen kovasti, että miksi olimme edes ehdolla. Otan ehdokkuuden toki vastaan kunnialla, mutta ihmetellen.
  • Tad Williamsin The Witchwood Crown – Williamsin eepos on vienyt minulta kauemmin aikaa lukea kuin odotin. Yli 800-sivuinen järkäle, josta olen kahlannut läpi hieman yli puolet. On silti helvetin hieno teos, siitä ei pääse mihinkään. Lempikirjailijoitani.

Siinäpä ne. Pyrin kirjoittamaan vastaavia listauksia tästä eteenpäin viikottain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *